Eyüp Sultan moskee

Over ons

Over Eyüp Sultan Moskee

Stichting Eyüp Sultan Moskee is ontstaan vanuit de Turkse Islamitische gemeenschap. Deze gemeenschap was bewust van hun tekortkoming in de samenleving. Zij wilden een moskee oprichten die voor iedereen toegankelijk was en waar de leden van de moskee konden bidden en bij een komen. De stichting heeft ten doel het versterken van de positie van leden binnen de Nederlandse maatschappij door het verstrekken van informatieve, ondersteuning, scholing en advies op het gebied van onderwijs, opvoeding en cultuur.

In het weekend wordt er Koran(heilige boek) lessen verzorgt voor de jeugd en tevens voor de volwassenen. Eyüp sultan moskee wil op een doelgerichte manier een bijdrage leveren aan het oplossen van de lokale maatschappelijke problemen. Daarbij samenwerkend op lokaal niveau met overheid(gemeente), burgers, ondernemers en overige maatschappelijke organisaties.

Stichting Eyüp sultan moskee wilt met zijn projecten en activiteiten de volgende doelstellingen bereiken; Jongeren een steun in de rug geven met activiteiten, culturele en sociale activiteiten organiseren voor de vrouwen vereniging binnen de moskee gemeenschap en men wil activiteiten organiseren voor de volwassen mannen.

Eyup Sultan moskee is lid van Islamitische Stichting Nederland waaraan 145 moskeeën in Nederland zijn aangesloten.